HADİSE: "EUROVİSİON OYLAMALARI POLİTİK"

16 Kasım 2008 Pazar

2009 Eurovision'da Türkiye'yi Temsil Edecek Olan Hadise, Verilen Oyların Politik Olduğunu Söyledi. Hadise, "Bunu Sadece Ben Değil, Hemen Herkes Söylüyor. Ancak Bu Benim Çalışmamı Engellemez" Dedi. Hadise Özellikle Belçika'dan Tam Puan İstediğini de Belirtti.



2009 Eurovision'da Türkiye'yi temsil edecek olan Hadise, verilen oyların politik olduğunu söyledi. Hadise, "Bunu sadece ben değil hemen herkes söylüyor. Ancak bu benim çalışmamı engellemez" dedi. Hadise özellikle Belçika'dan tam puan istediğini de belirtti.
18-19 Mayıs 2009'da 54. kez Moskova'da yapılacak olan Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye adına yarışacak olan Hadise, TRT tarafından hazırlanan Radyo Televizyon Dergisi'nin son sayısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Hadise, Eurovision oylamalarının politik olduğu yönündeki tartışmalar için, "Ben de bu yarışmada verilen oyların politik olduğunu kabul ediyorum. Bunu sadece ben değil hemen herkes söylüyor" dedi.

Belçika'nın son yıllarda ilk 10'a dahi giremediğini belirten Hadise, "Ancak bu benim çalışmamı engellemez. Evet, kime sorsanız oylamanın politik kriterler düşünülerek yapıldığını söylüyor. Ancak bu sene oylama sisteminin değişeceğini jüri sisteminin de geleceğini anımsatmak isterim. Bu yıl politik olmamasını dilerim" diye konuştu.

-"BELÇİKA'DAN TAM PUAN BEKLİYORUM"-

Özellikle Belçika'dan tam puan istediğini belirten Hadise, "Belçika gazeteleri şimdiden "Tam puan Türkiye'ye' diye yazıyorlar. Bu yarışmadan sonra Türkiye'nin tanıtımını daha da artmasını diliyorum; çünkü Belçika'dan Türkiye'ye tatile gelenler hayret ediyorlar. Zihinlerindeki Türkiye ile gördükleri Türkiye çok farklı" dedi. Eurovision oylamasını beklemenin ailelerinde bir gelenek halini aldığını ifade eden Hadise şunları söyledi:

"Çaylarımızı yanımıza alır heyecanla annemle birbirimize sarılarak beklerdik. Hatta Eurovision'un kitabını bile okumuştum. Şimdi 3 dakika şarkı söyleyeceğim ve Türkiye'yi temsil edeceğim. Nasıl bir duygu Allah'ım. Bakın yine sakinlikten coşkuya geçtim. Haydi Allah'ım haydi. Biliyorum Eurovision'a gideceğim. Ama hala inanamıyorum hakikaten gidecek miyim? Bazen bunu hissedemiyorum bazen de coşkulu bir sevinç duyuyorum. Çıldırıyorum."

-"BİRİNCİ OLACAĞIM DİYENLERDEN DEĞİL; İYİ OLACAĞIM DİYENLERDENİM"-

Kendisine güveninin tam olduğunu kaydeden Hadise, "Ancak sonuçları belirlemek benim işim değil. Çok kötü bir sonuç alırsam kader kısmet derim. Kendimi rahatlatmaya çalışırım. Türkiye adına üzülürüm. Mantıken başarı kadar başarısızlık da işin içinde var. Ancak duygusal olarak insan zor anlar yaşayabilir" dedi. Hadise, kendisinin "Birinci olacağım' diyenlerden değil de, "İyi olacağım' diyenlerden olduğunu belirterek, "Kader kısmet her şey Annem bu yarışmaya katılacağıma inanamıyor bile" şeklinde konuştu.

-5 DİL BİLİYOR, ABBA'YI ÖRNEK ALIYOR-

TRT'nin Radyo Televizyon Dergisi'ne verdiği röportajında Hadise Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Felemenkçe bildiğini belirtti. "Müzisyen olarak kimi örnek alıyorsunuz" sorusuna ise Hadise şöyle cevap verdi:

"Çok isim sayabilirim. Ancak ilk aklıma ABBA geliyor yabancılardan. Türkiye'den birçok ismi beğeniyorum; ama kimseyi birebir taklit etmiyorum. Kendim olmak istiyorum. Bu yüzden de hiç kimseyle alakalı kolay kolay konuşmak istemiyorum. Özgün bir marka olmak istiyorum."

-"BÜTÜN GÖZLER BENİM ÜZERİMDE OLACAK; AMA BEN ORTALARDA OLMAYACAĞIM"-

Eurovision sürecinde tüm gözlerin üzerinde olacağının farkında olduğunu ifade eden Hadise, "Ancak ben ortalarda olmayacağım; çünkü bu süre zarfında çalışıyor olacağım. Benim şimdiye kadar hiçbir özelimi kimseler bilmedi. Basın ben sustukça yazdı. Ama maalesef genellikle yalan haberler yapıldı. Türkiye'de yaşamıyorum bu yüzden de iftiraları okumuyorum; mesafe koymam beni koruyor adeta. Bildiğim bir söz var: "Kimse için uykumu bozamam" dedi. (ANKA)

"BELÇİKA'DAN TAM PUAN BEKLİYORUM"


Hadise Eurovısıon'da Doğup Büyüdüğü Belçika'dan Tam Puan Beklediğini Söyledi!

54. kez Moskova'da yapılacak olan Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye adına yarışacak olan Hadise, özellikle Belçika'dan tam puan istediğini belirterek "Belçika gazeteleri şimdiden 'Tam puan Türkiye'ye' diye yazıyorlar. Bu yarışmadan sonra Türkiye'nin tanıtımını daha da artmasını diliyorum çünkü Belçika'dan Türkiye'ye tatile gelenler hayret ediyorlar. Zihinlerindeki Türkiye ile gördükleri Türkiye çok farklı" dedi.

KONSERİ İPTAL EDİLDİ

2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Ülkemizi Temsil Edecek Olan Hadise, Kendisine Getirilen Konuşma Yasağı Yüzünden İşinden Oldu.




2009 EUROVİSİON ŞARKI YARIŞMASI'NDA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK OLAN HADİSE, KENDİSİNE GETİRİLEN KONUŞMA YASAĞI YÜZÜNDEN İŞİNDEN OLDU.
Kurban Bayramı'nda Kıbrıs Bafra'daki Kaya Artemis Resort & Casino'da sahneye çıkacak olan Hadise, kendisine getirilen konuşma yasağının kurbanı oldu. Hadise ile anlaşan organizatörler, sanatçıya gelen konuşma yasağının ardından bu anlaşmadan vazgeçtiler. Organizatörler Hadise ile anlaşmaktan vazgeçip Deniz Seki ile anlaştılar.

Etiketler: ,

My Body

Etiketler:

Bad Boy

Etiketler:

'KIYAFETİNE KARIŞMAYACAĞIZ!'

'KIYAFETİNE KARIŞMAYACAĞIZ!'



Resmi büyütmek için tıklayın

TRT'de Genel Müdürü Şahin, Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi Temsil Edecek Olan Hadise ile Ortak Basın Toplantısı Yaptı



TRT'DE GENEL MÜDÜRÜ ŞAHİN, EUROVİSİON ŞARKI YARIŞMASI'NDA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK OLAN HADİSE İLE ORTAK BASIN TOPLANTISI YAPTI
Şahin, 'Hadise'nin hem şarkısına, hem kıyafetine, hem nasıl okuyacağına karışmayacağız. Böyle bir tarzımız yok' dedi.

TRT'de düzenlenen basın toplantısında İbrahim Şahin, yoğun ilgilerinden dolayı basın mensuplarına teşekkür etti ve bu yıl Moskova'da yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması'na Türkiye adına Hadise'nin katılacağını hatırlattı.


Hadise'nin 3 şarkı seçip TRT'ye teslim edeceğini anlatan Şahin, bunların hangi dilde olacağının kararını sanatçıya bıraktıklarını kaydetti. Şahin, şarkı dili olarak Türkçe'yi tercih ettiğini, ama şarkının İngilizce olmasında da hiçbir sakıncan bulunmadığını dile getirerek, 'Bu konuda kendisini serbest bırakıyoruz' dedi. Şahin toplantıda şarkıda Türk enstrümanlarının kullanılması konusundaki hassasiyetinin altını çizdi. Bir gazetecinin 'Hadise'nin kıyafetiyle ilgili iddialar olduğunu' belirtmesi üzerine Şahin, 'Bugüne kadar uyguladıklarım bundan sonrası için de cevap olur herhalde. Herhangi bir müdahalede bulunmadık. Hem şarkısına, hem kıyafetine, hem nasıl okuyacağına karışmayacağız' dedi.

Hadise ise, Belçika'dan henüz geldiğini belirterek, 'Yorgunum ama aynı anda çok mutluyum. TRT gibi ben de çok heyecanlıyım. Ben Türkiye için çok güzel başarılar yakalamak istiyorum, bu bir gerçek ama tabii ki olmazsa da olmaz. O zaman da 'Aman Hadise hiç başaramadı', 'Yok kıyafeti' yorumları gelmesin hiçbirinizden' diye konuştu. Hadise, 'Türkiye adına yarışıyorsunuz. Belçika'da bu anlamda bir kıskançlık var mı' sorusuna, 'Evet var. Belçika basını her seferinde 'Neden Türkiye' diye soruyor ve 'Maalesef seni kaçırdık' diyorlar. Ama bu benim seçimim. Ben Türkiye adına yarışmak istiyorum' yanıtını verdi. Hadise, bir gazetenin İngilizce sorduğu soruya İngilizce yanıt verdi.

YARIŞMADA HADİSE ÇIKACAK

Eurovision'da Ülkemizi Temsil Edecek Olan Hadise, Süpriz Dolu Bir Performans Hazırladığını Söyledi



EUROVİSİON'DA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK OLAN HADİSE, SÜPRİZ DOLU BİR PERFORMANS HAZIRLADIĞINI SÖYLEDİ
Türkiye'yi Eurovision'da temsil edecek olan Hadise, şarkının kısa bir süre sonra hazır olacağını ve daha sonrasında performansa yoğunlaşacaklarını belirterek 'Sürprizlere hazır olun' mesajını verdi...

Star Ana Haber'de Uğur Dündar'ın konuğu olan Hadise, Eurovision öncesi yaşadığı heyecanı izleyenlerle paylaştı.


TRT'nin Türkiye'yi temsil etmek için kendisini seçmesinden dolayı çok mutlu olduğu gözlenen Hadise, herşeyin mükemmel olması için çalıştıklarını ifade etti. Hadise, 'O kadar çok şey var ki aklımda. 3 dakikamız var. Yatıyorum bir şeyler geliyor aklıma, kalkıyorum başka şeyler geliyor ama işte 3 dakikaya ne sığıdıracağız onları düşünmeliyiz. Fakat süpriz dolu bir performans olacağına inanabilirsiniz' diye konuştu.

Sahnedeki gösteri için de farklı düşünceleri olduğunu belirten Hadise, 'Şarkımız birkaç hafta sonra hazır ondan sonra zaten hep performans düşünmemiz lazım. Provalar başlayacak tabi. Ben mükemmelliyetçi bir insanım. Öyle bir karakterim var. Bu yüzden çok prova gerekecek. Ama işimi çok seviyorum. Çok yorulacağız ama her anın tadını çıkarmaya hazırım' dedi.

Televizyon Gazetesi

DOA İLE SAMİMİ SOHBET!

Doa, Mtv Müzik Ödülleri'nde R&b Kategorisinde Kendisine Yer Verilmediği İçin Kırgın Olduğunu Söyledi.


DOA, MTV MÜZİK ÖDÜLLERİ'NDE R&B KATEGORİSİNDE KENDİSİNE YER VERİLMEDİĞİ İÇİN KIRGIN OLDUĞUNU SÖYLEDİ.
Doa, MTV Müzik Ödülleri'nde R&B kategorisinde kendisine yer verilmediği için kırgın olduğunu söyledi.

Ceza ile düet yaptığı 'Müziğin Doa"sı ile dikkatleri çeken Doa, MTV Müzik ödüllerinde olmamasıyla ilgili 'Açıkçası çok üzüldüm. MTV, yarışmaya katılan sanatçıları türlere ayırmış. Hadise'yi de pop kategorisi dolu olduğu için R&B diye bir kategori açıp oraya koymuşlar. Benim bu kategoride olmamam MTV'nin kararıdır. Kırgınım.'


MTV'ye kırgınım..

'Müziğin Doa'sı şarkısında Ceza ile düet yaparak iyi bir çıkış yakalayan Doa, Trendy dergisine konuştu. Genç şarkıcı MTV Müzik Ödülleri'nde R&B kategorisinde yer almadığı için kırgın olduğunu söyledi.

Doa albüm çıkarmadan önce ne yapıyordu?

- İstanbul'a gidip geliyordum, okulum vardı. Dokuz Eylül Üniversitesi Müzik Bilimleri Bölümü'nden mezun oldum.

Müziğe ilgin nasıl başladı?

- İlkokul 5'te piyano dersleri almaya başladım. Lise döneminde Blues tarzı müziğe yoğunlaştım ve artık müzikten başka bir şey yapamayacağıma karar verdim. R&B'yi ilk olarak ortaokulda dinlemeye başladım. Mariah Carey gibi şarkıcıları dinliyordum. Vokallerimi kasetten kasete kayıt yapıyor, anneme dinletiyordum. Her zaman isteğim uluslararası bir şarkıcı olmaktı.

İsmindeki 'ğ'yi çıkarma nedenin nedir?

- Albüm çıkarmadan önce İzmir'de yaşıyordum. Lisedeyken de grafitti yapardım. Grafitti yaparken Doğa'yı sokaklara ğ'siz yazardım. Arkadaşlarım bile beni telefonlarına Doa diye kaydediyorlardı. Oradan kalan bir şey.

R&B'de kendine rakip gördüğün biri var mı?

- Hayır yok. Şu an tekim. Keşke olsa, düet bile yaparım.

MTV Müzik Ödülleri yarışmasında senin ismini neden göremedik?

- Açıkçası üzüldüm. Hem de çok. MTV yarışmaya katılan sanatçıları türlere ayırmış. Hadise'yi pop kategorisi dolu olduğu için R&B diye bir kategori açıp oraya koymuşlar. Hande Yener'i de pop müzik kategorisine koymuşlar. Oysa ki Hande Yener elektro müzik yapıyor. O da buna üzülmüştür. Üstelik ben MTV'nin sanatçısıydım. Bana haber bile verilmedi, kırgınım. Biz de internetten gördük.

Önümüzdeki günlerdeki projelerin neler?

- Yakında vizyona girecek olan bir filmde Ceza ile birlikte bir klipte görüntülerim yer alacak. O filme başka bir rap'çi ile birlikte bir parça yapacağım. Ayrıca bir dizide 'Son Şarkı' adlı şarkım yer alacak ve dizideki görüntülerle bir klip yapılacak. Onun dışında konserler başlayacak.

Oyunculuk yapmayı düşünüyor musun?

- Çok istiyorum ama şu an değil. Çünkü eğitimini almam gerekiyor. Eğitimini de alacağım

 
Sayac Kodu